InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (2024)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds korte tijd is KLM eigenaar van een gloednieuw toestel. Namelijk de Boeing 787-10 Dreamliner. Dit toestel met de naam Oranjebloesem en registratie PH-BKA is grootste van de Dreamlinerfamilie op dit moment. Voor KLM de eerste, maar er zullen er nog enkele volgen, waaronder ook dit jaar nog een aantal. De verwachting is dat deze aankomen in september, oktober en december, aldus KLM zelf. Eerder publiceerde we al enkele foto’s, deze kun je hier en hier terugkijken.

Op 29 juni zou de eerste Dreamliner moeten aankomen, exact 100 dagen voor de verjaardag van KLM in oktober. Maar helaas was er nog wat mis met het papierwerk, dus kwam het toestel een dag later aan. Inmiddels heeft het toestel al wat vlieguren gemaakt, waarbij het naar Dubai en Kilimanjaro/Dar es Salaam vliegt. Zelf mocht ik afgelopen week met de nieuwe vliegtuig meevliegen. Namens InsideFlyermocht ik voorafgaand aan de vlucht een kijkje nemen in dit gloednieuwe toestel.

Geen tijd/zin om het hele artikel te lezen? Bekijk dan de InsideLook video bekijk dan deze InsideLook video.

Inzet van de 787-X

De Boeing 787-10 Dreamliner van KLM wordt de komende tijd voornamelijk nog ingezet op de routes naar Dubai en Dar es Salaam via Kilimanjaro. In het najaar zullen er enkele bestemmingen bijkomen. Onder andere op donderdag en zondag zal KLM met dit toestel naar de Indiase bestemming Mumbai vliegen, verder nog naar Washington en later ook Curacao. Meer over de bestemmingen kun je hier lezen.

Heb je onze Instagram Stories of Posts van dit nieuwe toestel trouwens al gezien? Check ze hier! We vinden het leuk als je ons ook volgt 😉 !

KLM’s Cabine

In de vloot van KLM is de cabine verdeeld in twee reisklassen, namelijk World Business Class en Economy. Bij deze laatste is er nog een onderscheid tussen Economy Comfort en Economy. Wanneer je een ticket boekt bij KLM kies je voor Business Class of Economy Class. Wil je graag met meer beenruimte reizen, dan kun je ervoor kiezen om in een later stadium een stoel in Economy Comfort te selecteren. Hier heb je net wat extra beenruimte. Ook in de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner kun je deze cabines terugvinden. In de Economy Class zijn 276 stoelen, in de Economy Comfort 27 en in de World Business Class van KLM 38 stoelen. Ten opzichte van de kleinere variant, de 787-9, kunnen er 50 reizigers meer mee worden vervoerd, namelijk 344.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (1)

Economy Cabine

Kom je het toestel binnen, dan stap je binnen in de galley en is hierna aan de rechterkant de Economy Cabine. Voorin bevinden zich eerst 27 Economy Comfort stoelen. Het betreft hier de Recaro 3710 stoel.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (2)

Deze stoel heeft een pitch van 35” wat gelijk staat aan 88,9 cm. Dit is ruim 2,5 cm meer ten opzichte van eenzelfde stoel in de Boeing 777-300ER. De stoel heeft een recline van 7” (17,78 cm) en een stoelbreedte van 17” (43,18 cm). De Economy Comfort stoelen zijn geplaatst in een 3-3-3 configuratie, waarbij de eerste 2 rijen allemaal Economy Comfort stoelen zijn, bij rij 14, 15 en 16 zijn alleen de middelste 3 stoelen Economy Comfort stoelen.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (3)

Deze diashow vereist JavaScript.

De Economy Class stoelen beschikken over een recline van 5” (12,7 cm), een pitch van 31” (78,74 cm) en een stoelbreedte van 17” (43,18 cm). In totaal zijn er 276 van deze Recaro 3710 stoelen. Ook deze stoelen staan net zoals de Economy Comfort stoelen in een 3-3-3 opstelling. Wellicht logisch omdat het in dezelfde cabine is.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (4)
InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (5)
InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (6)

De buitenste stoelen in rij 14, 15 en 16, evenals geheel rij 17 zijn voorkeursstoelen. Dat zijn stoelen die voorin de cabine zijn, maar verder gelijk aan de Economy Class stoel. Bij rij 30 hebben de buitenste stoelen meer buitenruimte, deze optie kun je als extra bijboeken. Ben je Flying Blue Silver, Gold of Platinum dan zijn stoelen met extra beenruimte, Economy Comfort stoelen en voorkeursstoelen met korting of gratis bij te boeken.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (7)

Zowel bij de Economy als Economy Comfort stoel is een verstelbare hoofdsteun aanwezig. Deze hoofdsteun kun je ook van de zijkanten verstellen, zodat je in een soort ‘kom’ kan liggen met je hoofd. Dit kan een prettiger effect geven tijdens het slapen. Ook beschikken alle stoelen over een tafeltje. Dit tafeltje is in twee delen uit te klappen. Ook zit er in de tafel een bekerhouder, zodat je het tafeltje helemaal niet hoeft uit te klappen.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de gehele Economy Cabine is in de stoel voor je een Inflight Entertainment Systeem geïnstalleerd. Het betreft hier een 10” scherm met Panasonic eX3 systeem. Bij dit systeem is een ingang om een koptelefoon aan te sluiten. Ook kun je middels een USB-poort je mobiele device opladen. Onder het IFE zit een vak waarin tijdschriften zitten, zoals bijvoorbeeld de Holland Herald. Helemaal onderin de stoel zit een stoelzak waar o.a. de safetycard zit. Boven de stoelen zijn verder ruime bagagebakken aanwezig.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (8)

Deze diashow vereist JavaScript.

World Business Class

De World Business Class, ook wel WBC genoemd, bevind zich voorin het toestel. Deze cabine bestaat ui 38 Venture stoelen van de Japanse fabrikant JAMCO. De stoelen zijn in een 1-2-1 reverse herringbone opstelling geplaatst. Ze hebben allemaal direct toegang tot het gangpad. Op dit moment zijn helaas niet alle stoelen in gebruik, dit omdat er niet voldoende personeel in de cabine aanwezig is. Hierover zullen eerst afspraken gemaakt moeten worden, meer hierover kun je hier lezen.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (9)
InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (10)

Elke stoel heeft optimale privacy door de schil die rondom de stoel heen zit. Het is bijna onmogelijk om contact te hebben met stoelen aan de andere kant van het gangpad zonder je in een minder comfortabele positie te bewegen. De stoelen die in het midden van de cabine zijn geplaatst bieden een goede optie als je met je (reis / zaken) partner reist. Anders zit er een schot dat je dicht kunt schuiven voor optimale privacy.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (11)
InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (12)

De Venture stoel heeft een pitch van 42” wat gelijkt staat aan 106,68 cm. Deze stoel kun je helemaal plat leggen, waardoor een bed ontstaat met een lengte van 198 cm. Zelfs geschikt voor de lange reizigers. De breedte van de stoel is 21” wat overeenkomt met 53,34 cm. De stoel is te bedienen met een touch bedieningspaneel aan de zijkant van de stoel. Er zijn verschillende opties, maar telkens verandert de stoel een klein stukje in positie. Het touchscreen bedieningspaneel is ook te gebruiken voor de leeslamp en het ‘do not disturb’ knopje.

Deze diashow vereist JavaScript.

De stoel beschikt over een driepuntsgordel. De logica hierachter is mij nog een beetje onduidelijk. Echter tijdens opstijgen en dalen moet de gordel in deze driepunt worden bevestigd. Eenmaal in de lucht mag het gedeelte dat vanaf de nek naar je middel gaat, worden losgekoppeld.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (13)

De Venture World Business Class stoel van KLM beschikt over een helder Inflight Entertainment Scherm. Met een grootte van 18” (45,72 cm) heb je ook een groot scherm om het aanbod van KLM op te bekijken, de route te zien of bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Het IFE is op twee manieren te bedienen, namelijk middels het scherm zelf, maar het is prettiger als je gewoon goed in de stoel kan blijven zitten en niet telkens naar voren hoeft te leunen. Daarom zit er bij het kastje naast je ook een afstandsbediening. Deze bestaat ook uit een schermpje met verschillende knoppen. Je zou zelfs tijdens het film kijken op het grote scherm, hierop de vliegroute kunnen volgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het kastje naast je zit ook een stopcontact met 110V om bijvoorbeeld je laptop op te laden, maar er zit ook een USB-poort. Onder het scherm voor je zit ook een USB poort, dus er zijn meerdere plekken waar je je apparatuur kunt opladen tijdens de vlucht. Het kastje is helaas niet af te sluiten, maar hierin kun je enkele spullen tijdens je vlucht opbergen. Ook zijn er twee aansluitmogelijkheden voor een koptelefoon. Één voor de KLM Noice Canceling Koptelefoon, de ander voor eigen meegebrachte koptelefoon.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dan zijn er nog een aantal andere features bij deze stoel. Er zitten twee opbergzakken, waarin onder andere het Holland Herald Magazine zit. Aan de kant van het gangpad zit een armleuning die in hoogte verstelbaar is. Daarnaast zijn er voor de stoel ook nog enkele plekken om spullen op te bergen. De tafel is mooi weggewerkt en kun je in twee standen uitklappen, waardoor het oppervlak ruim verdubbeld.

Film

Tijdens de InsideLook in de Oranjebloesem, de Boeing 787-10 Dreamliner van KLM, hebben we ook gefilmd. Deze film kun je hieronder op je gemak nog eens terugkijken.

Voordelen 787

Aangezien het toestel nog zo goed als nieuwe was ruikt de cabine nog helemaal nieuw. Deze nieuwe KLM Boeing 787-10 met registratienummer PH-BKA heeft verder een aantal voordelen ten opzichte van oudere toestellen zoals de 777-200 of 300. De gehele cabine is voorzien van grotere ramen die te ‘sluimeren’ zijn middels een knop eronder. Er zijn dus geen schuifjes meer die niet goed dicht kunnen, en zo kun je ten alle tijden toch nog naar buiten kijken als het gedeeltelijk gesluimerd is. Voor het cabinepersoneel is het ook handiger, aangezien ze middels een druk op de knop alle ramen in een keer kunnen verduisteren, om zo bijvoorbeeld ook een nachtsituatie te creëren, waardoor mensen kunnen rusten en meer uitgerust aan kunnen komen op de bestemming.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verder is de gehele cabine van prettige lichtelementen voorzien. Deze LED-verlichting geeft een prettig en ontspannen sfeer tijdens het reizen. De kleuren zijn ook aan te passen tijdens de vlucht.

Daarnaast zijn enkele voordelen van dit toestel dat het minder brandstof verbruikt, en dus minder CO2 uitstoot. Het is stiller en er is een hogere cabinedruk, waardoor het reizen aangenamer is. Tevens worden alle nieuwe Boeings 787-10 toestellen afgeleverd met WiFi aan boord.

In dit artikel lees je mijn ervaring over de World Business Class van KLM in de Boeing 787-10 Dreamliner. Heb jij al gevlogen met dit nieuwe toestel of wat vind je van de eerste impressie? We zijn benieuwd naar je mening. Laat het ons weten in dit forum topic of onderaan dit bericht.

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

  • 1 –
  • 2 –InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem
  • 3 –Review: MGallery Canvas Hotel Dubai
  • 4 –Review: So Sofitel Bangkok – genieten op hoog niveau
  • 5 – Review: KLM World Business Class – Boeing 787-10 Dreamliner | Amsterdam – Dubai
  • 6 – Review: Mercure Bangkok Makkasan
  • 7 – Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand
  • 8 – Review: Ibis Styles Bangkok Sukhumvit 4
  • 9 – Bestemmingstips: Met de trein van Bangkok naar Cambodja
  • 10 – Review: China Southern Economy Class – Boeing 787-8 Dreamliner | Dubai – Wuhan
  • 11 –
  • 12 – Review: Ibis Styles Siem Reap
  • 13 –
  • 14 – Review: SofitelAngkor Phokeethra Golf and Spa Resort
  • 15 – Review: Grand Mercure Singapore Roxy
  • 16 – Bestemmingstips: Singapore
  • 17 – InsideLook Heropening Raffles Singapore
  • 18 – Review: Mercure Singapore Bugis
  • 19 – Review: So Sofitel Singapore
  • 20 – Review Malaysia Airlines Economy Boeing 737 Phnom Penh – Kuala Lumpur
  • 21 – Review: Ibis Styles Singapore on MacPherson
  • 22 – Review: dnata Lounge Singapore Changi Terminal 3
  • 23 – Review: Mercure Bali Legian
  • 24 – Review: Marhaba Lounge Singapore Changi Terminal 3

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem - InsideFlyer (2024)

FAQs

What is the best economy seat on a 787-10? ›

It's easy to avoid proximity to the toilets by choosing a seat towards the front of the second economy cabin (we would suggest rows 58 to 66), or the middle of the forward cabin, around rows 48 to 51. Note also that seats 58 D/E/G are not sold as extra legroom seats, but they have plenty of it.

What went wrong with Boeing 787 Dreamliner? ›

The latest issue involves incorrect tightening of more than 900 fasteners per plane — split equally between both sides of the jet's mid-body.

Is the 787 10 comfortable? ›

Each seat has a leather effect headrest with adjustable wings, plus seatback IFE with a USB-A charging port. A low-quality pillow and blanket awaits each passenger at their seat. And headsets are handed out after boarding. As a very tall passenger, I was certainly glad of the extra space provided in Economy Comfort.

What is so special about the Boeing 787 Dreamliner? ›

It is the first airliner with an airframe primarily made of composite materials and makes greater use of electrical systems. Externally, it is recognizable by its four-window co*ckpit, raked wingtips, and noise-reducing chevrons on its engine nacelles.

What seats to avoid on Dreamliner? ›

Seats to avoid

Seat 29A is a seat to avoid as it's close to the toilets and hasn't got a window. Seats 44A to 44C, and 44G to 44J are on the plane's last row and have bad reviews because they offer limited recline.

Are seats bigger on Dreamliner? ›

If it is the Thomson 787 Dreamliner the OP is talking about, then the Extra Legroom seats are located at Row 31-36 and Row 37 D/E/F only. The extra legroom seat pitch is 34" ...... so the difference between standard seats and extra legroom seats is 2" as standard seats are 32" seat pitch.

How safe is the Boeing 787 10? ›

At this point the FAA has not determined there is, in a fact, a safety issue with the 787 or a shortcoming in the production process. Currently, the FAA has not determined there is not an immediate safety issue with Dreamliners currently in service. The FAA investigation was first reported by the Wall Street Journal.

Is it safe to fly 787 Dreamliner? ›

Under FAA oversight, we have painstakingly inspected and reworked airplanes and improved production quality to meet exacting standards. We are fully confident in the safety and durability of the 787 Dreamliner.”

Which Boeing plane is under investigation? ›

January 11, 2024

This investigation is a result of an incident on a Boeing Model 737-9 MAX where it lost a “plug” type passenger door and additional discrepancies. Boeing's manufacturing practices need to comply with the high safety standards they're legally accountable to meet. The letter is attached.

Is KLM good for a long-haul? ›

On long-haul flights, the Business Class (known as World Business Class) features lie-flat seats. Thanks to its efficient network, its modern fleet and many economical measures, KLM's performance in terms of fuel efficiency is one of the best in Europe.

Does KLM have a 787-10? ›

About the Boeing 787-10

Exactly 100 days before our 100th birthday we welcomed our very 1st Boeing 787-10, named “Oranjebloesem.” This is the 2nd type of Dreamliner added to our fleet.

How old is the 787-10? ›

The Boeing 787-10 Dreamliner, the latest and longest member in the Boeing 787 family of commercial aircraft, was officially launched at the 2013 Paris Air Show in Le Bourget, France, in June 2013.

Why is the 787-10 not popular? ›

With this shorter range and larger capacity, the 787-10 moves into a more traditional category of long-haul aircraft; one that has already been filled by the Boeing 777. While carriers may have initially chosen the 787-8 and 787-9 to fly on longer, thinner routes, the larger 787-10 is on the fringes of this concept.

Do you get a blanket on a Dreamliner? ›

If you're flying on the Dreamliner, you'll certainly be able to squeeze a cheeky nap in, or even a good night's sleep! With 60% less noise output than your average aircraft, you'll find dozing off much easier. You'll even be provided with a pillow and blanket, so getting all cosy isn't a problem.

Do seats recline on Dreamliner? ›

All seats, even in the rearmost row 24, have very significant recline such that my head never fell forward during sleep.

What is the best seat in the economy seat? ›

Aim for the center aisle seats on long-haul wide-body flights: if you love an aisle, it's almost always better to pick one in the middle section, because those middle seats next to you will be the last to fill up — and there'll be fewer passengers climbing over you than if you were sitting on the side by a window.

Where are the best seats on a 787? ›

I'd recommend the last row of the cabin, row 22, and seats A or L for the window. Okay, moving into Economy Plus, I would advise against sitting in a bulkhead row. That's gonna be row 30, A through L. or row 44, D, E, and F.

What is the pitch of the economy seat on the 787 Dreamliner? ›

Aircraft interior specifications
SpecificationsUnited Polaris® business classUnited Economy®
Seat configuration1–2–13-3-3
Standard seat pitch (the measure of legroom space between a point on one seat and the same point on the seat in front of it)6'6" (198 cm) sleeping space31" (78 cm)
12 more rows

What is the difference between 787-10 and 777 10? ›

1 - What are the key differences between the Boeing 777 and 787? The Boeing 777 and 787 are both popular wide-body commercial airplanes, but they differ in several key ways. The 777 is larger and has a longer range than the 787, while the 787 is more fuel-efficient and has more advanced technology.

Top Articles
Financial Aid and Financial Settlement < University of Louisville
Financial Information < University of Louisville
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6155

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.